Zoon Brunswijk ontkent betrokkenheid bij drugszaak

Elton Brunswijk, die op 1 september werd aangehouden op de Johan Adolf Pengel Luchthaven met 5.856 gram cocaïne, heeft gisteren in de rechtszaal aangegeven dat hij onschuldig is. De verdachte is de zoon van regeringsleider en Abop-topper Ronny Brunswijk. Elton Brunswijk vindt dat iemand het slot van zijn reiskoffer moet hebben geforceerd en de drugs daarin heeft gestopt om hem onnodig te bezwaren. Volgens een politieambtenaar was er bij het scannen van de reiskoffer van de verdachte gebleken dat er boekvormige spullen en pimba in zaten. Besloten werd om de verdachte te vragen om de reiskoffer open te doen, zodat er verdere controle kon plaatsvinden. Echter gaf Brunswijk aan de wetsdienaren te kennen dat hij niet over de sleutel beschikte. Deze zou hij bij zijn vader hebben achtergelaten, omdat de reiskoffer door hem was meegegeven. In de rechtszaal ontkende de verdachte dit te hebben gezegd. Volgens Brunswijk is hij nimmer door de politieagenten gevraagd om de koffer open te doen, maar is de nummercombinatie op het slot geforceerd, waardoor de oorspronkelijke code ook niet meer werkte.
Niet lang terug raakte een andere zoon van de parlementariër Brunswijk ook in opspraak. Hij stal US$ 30.000 van zijn vader. De parlementariër deed terstond aangifte tegen zijn eigen zoon. Deze werd veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke celstraf. Op 9 februari komt het Openbaar Ministerie met een strafvoorstel voor Elton.
FR

error: Kopiëren mag niet!