Huurhuis compleet in de as gelegd

Huurhuis compleet in de as gelegd.1
Huurhuis compleet in de as gelegd.2Een huurwoning aan de Andreastraat te Pontbuiten is zondag in de vooravond rond 19.13 uur in brand gevlogen. Toen de brandweer ter plekke arriveerde trof men een uitslaande brand aan. Volgens brandweervoorlichter Olton Pinas waren ten tijde van de brand alle vier inwoners thuis. Zij zaten naar een voetbalwedstrijd op televisie te kijken. Tijdens de wedstrijd roken zij plotseling een brandlucht. De inwoners zijn gaan kijken in de kamer en zagen tot hun schrik brand in de klerenkast. Door middel van emmers water heeft men de brand geblust.
Twee uren later werd er weer een brandlucht waargenomen. De rook kwam weer uit een klerenkast, maar dan vanuit een andere slaapkamer. De bewoners probeerden weer met emmers water het vuur te doven, maar de vlammen waren al overgeslagen.
Volgens de bewoners was niemand in de kamer toen de kleding in de klerenkast in brand vloog. De oorzaak van deze brand is vooralsnog onbekend. Volgens de eigenaar van het huurhuis heeft hij nooit problemen gehad met de inwoners. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. Pinas geeft aan dat de brandweer in het weekend drie woningbranden heeft genoteerd.
De eerste betrof een woning aan de Jawahirweg te Latour. De tweede woningbrand vond plaats aan de Powisistraat te Geyersvlijt en de derde zondagavond aan de Andreastraat.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!