Toerist overvallen aan de Pianostraat

Twee mannen zijn in de nacht van zondag op maandag 12 januari een woning aan de Pianostraat middels braak binnengedrongen. Zij hebben een vrouw, die met vakantie in Suriname vertoeft, beroofd. De vrouw die op dat moment op een bank lag te slapen, schrok wakker. Zij zag twee mannen voor haar staan. Één van de mannen was gewapend met een houwer. Hij eiste geld en sieraden van de vrouw op. Een buurtbewoner vertelt aan Dagblad Suriname dat zij een gegil hoorde. Kort daarna zag zij een vrouw van middelbare leeftijd om hulp roepen. Heel emotioneel gaf zij te kennen dat zij beroofd was door twee mannen. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de mannen twee spijlen van het traliewerk hadden doorgesneden om zich toegang tot de woning te verschaffen. Volgens verklaring van een wachter van een school in de omgeving van het huis had hij een zwartgelakte auto gezien. Twee mannen stapten uit de wagen en liepen daarna op straat. De rovers gingen te voet naar de woning. Na hun snode daad verlieten zij de plaats in de gereedstaande wagen. De politie van Kwatta heeft de aangifte opgenomen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De buit betreft sieraden en geldsbedragen in SRD en Euro’s.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!