Buurtmanager Henry Kia wint rechtszaak tegen Ulrich Bab

Een van de scheurtjes aan de muur in de woning van Henry Kia. In 2013 poste hij de fotos op zijn facebook
Een van de scheurtjes aan de muur in de woning van Henry Kia. In 2013 poste hij de fotos op zijn facebook
Buurtmanager Henry Kia heeft de rechtszaak die tegen hem was aangespannen door Ulrich Bab van de directievoering bij het woningbouwproject te Hanna’s Lust, gewonnen. Vorig jaar sleepte ingenieur Bab Kia naar de rechter omdat de buurtmanager in de media zijn beklag had gedaan over het slechte werk van een aannemer. Deze aannemer was belast met de bouw van de woning van Kia, maar leverde een slecht afgewerkte woning op. De muren toonden binnen de kortste keren scheuren en het plafond was ingezakt. Kia moest de reparatie van de woning zelf doen. Toen hij zijn klacht deponeerde bij Bab, omdat deze de belangen behartigt van de kopers op het project, werd Kia van het kastje naar de muur gestuurd. Kia luchtte zijn hart op zijn Facebook wall. Dit werd opgemerkt door de media, waarna hierover verslagen verschenen. Bab stapte toen naar de rechter.
De zaak duurde meer dan een jaar. “Maar het recht heeft gezegevierd en ik ben heel erg blij”, vertelt Kia in een interview. Het verzoek van Bab was dat Kia zijn uitspraken gedaan in de media moest rectificeren. De rechter heeft Kia echter in het gelijk gesteld. “De uitspraak is op 8 januari gedaan en over ongeveer twee weken mag ik mijn vonnis ophalen”, aldus Kia. Naast het feit dat het verzoek van Bab is geweigerd moet de ingenieur ook opdraaien voor de proceskosten.
“Ik heb niets persoonlijk tegen Bab. Mijn woning was niet op de juiste manier afgeleverd zoals in de overeenkomst was opgenomen. Ik heb toen hierover op mijn facebook wall geschreven, waarna de media het verder heeft gepubliceerd”. Wat Kia enorm heeft gestoord is dat Bab gefaald heeft als directievoerder de koper in bescherming te nemen, terwijl dit juist een van zijn taken is. “Ik heb zelf moeten opdraaien voor de reparatie van de woning. Het enige wat ik wilde was een luisterend oor, maar dat was niet het geval”, aldus Kia.
Dagblad Suriname probeerde een reactie te krijgen van Bab, maar de woningbouwer nam niet op.

error: Kopiëren mag niet!