Doekhie: “Pahlad heeft gelden ten behoeve van partij verduisterd”

Rashied Doekhie (MC/NDP) zegt in gesprek aan Dagblad Suriname dat zijn onlangs overgestapte collega, Charles Pahlad, niet zomaar hoog van de toren moet blazen. Doekhie onthult dat Pahlad recent nog gelden ten behoeve van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft verduisterd. Volgens de politicus zou het hier om duizenden Amerikaanse dollars gaan die Pahlad als donatie voor de partij van een Surinaamse rijstmagnaat uit het buitenland heeft ontvangen en dit tot nu toe niet aan de partij heeft gegeven.
Doekhie zegt over de bankafschriften te beschikken die duidelijkheid hierin zouden kunnen brengen. Echter zal hij deze pas onthullen indien Pahlad doorgaat met zijn leugenachtige corruptie kruistocht. Indien nodig zal ook gebruik worden gemaakt van een naaste familielid van Pahlad dat nog meer zaken over de politicus uit de doeken zal doen. Hij waarschuwt Pahlad om te stoppen met zijn leugenachtige praktijken. “Wij zullen dan zien wie de echte corrupteling is”, aldus Doekhie.
Volgens de NDP-ondervoorzitter uit Nickerie is het een normale zaak als een partijlid donatiegelden aanneemt. Echter moeten deze gelden en de voornemens voor het gebruik daarvan binnen de kortste tijd worden doorgegeven aan de partij. Naast deze praktijk zou Pahlad volgens Doekhie ook hebben ingeschreven voor de bouw van het Wanica Ziekenhuis. Het bedrag waarvoor was ingeschreven, is SRD 30 miljoen. Pahlad is boos geworden, omdat de gunning is gegaan naar Dilip Sardjoe, die voor een bedrag van SRD 9 miljoen heeft ingeschreven.
Doekhie zegt dat hij Pahlad zeer kwalijk neemt dat hij zelfs in het rijstdistrict afgelopen zaterdag is geweest om zijn leugens te vertellen. Pahlad, die besloten heeft de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) en het Nieuw Front te ondersteunen, zei zaterdag in Nickerie dat NDP’ers als toiletpapier worden gebruikt. NDP’ers die voor hem de partij hebben verlaten, zijn verguisd. Nu gebeurt hetzelfde met hem. Doekhie zegt dat Pahlad blij moet zijn dat hij (Doekhie) hem uit de blubber heeft gehaald en tot het hoogste mogelijke niveau binnen de NDP heeft gebracht. Jammer genoeg voor hem was het niveau vergelijkbaar met toiletpapier. “Toiletpapier was zelf te hoog voor hem, nu is hij dat niet eens waard”, stelt de politicus.
Pahlad stelde ook dat het pas geopende partijcentrum in Nickerie niet van corruptiegelden zou zijn gebouwd. Dit zou het tegendeel zijn bij de NDP. Doekhie zegt dat Pahlad niet moet vergeten dat het hoofdkwartier van de VHP, de Olifant, met drugsgelden verder is gebouwd. Hij verwijst naar de kwestie in 2009 waar uit de kluis van de politie ruim 90 kilo cocaïne, die in beslag was genomen, was verdwenen. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zwaaide de scepter toen op het Ministerie van Justitie en Politie.
FR

error: Kopiëren mag niet!