Familie NDP-bonzen Saramacca vraagt grond aan

Dagblad Suriname heeft de hand weten te leggen op grondaanvragen die door familieleden van NDP-bonzen in Saramacca zijn gedaan, waaronder de voormalige dc van Saramacca (Aroenkoemar Ramdhani), NDP-assembleelid Frits Moesafirhoesein, hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk en kernlid Sandjai Badjalala. De grondaanvragen variëren tussen de 5 en 11 hectare en zijn alle op één dag ingediend, namelijk 8 december 2014. Het betreft gronden die zijn aangevraagd te Kampong Rewel (Kampong Baroe) enkele kilometers verwijderd van de hoofdplaats Groningen.
Rond de periode van de aanvraag was de dc van Saramacca (Rawien Jiawan) vanwege onbekende redenen thuis geparkeerd. De dc van Commewijne, Remie Pollack, nam waar in Saramacca. Oud-dc Ramdhani van Saramacca is de afgelopen periode vaker in het nieuws gekomen. Hij zou fictieve bestelbonnen hebben uitgeschreven op naam van het ressortraadslid Aroen Mangroe van de NDP, aan wie hij een baan als chauffeur had beloofd. Koorndijk ambieert een DNA-kandidatuur bij de komende verkiezingen. Hoewel Badjalala uit onvrede binnen de NDP de partij had verlaten en zijn heil was gaan zoeken bij de Abop, blijkt nu dat ook een aanvraag staat op zijn naam.
Binnen NDP-kringen wordt gesteld dat de NDP’ers zelf werken aan hun eigen ondergang. Dergelijk gedrag dat hoogtij vierde binnen de Nieuw Front-regering, waarbij regeringsmensen zichzelf en hun families verrijkten middels gronden en waar de NDP fel tegen gekant was, speelt zich nu ook af binnen de paarse partij.

error: Kopiëren mag niet!