Brunswijk roept Afro-Surinamers op zich te bundelen

‘Abop gaat niet samenwerken. Partijen gaan samenwerken met Abop. Het wordt een Abop-plus regering.’ Dit waren de inleidende woorden van Stepanus Ligori op een Abop-wijkvergadering te Tammenga. ‘Brunswijk is voor het eerst op Tammenga’, deelde Harold ‘Tjap’ Sanches mee. ‘We zijn niet hier om de president een natrap te geven. Deze president gaat de boeken in als de beste president, maar deze president heeft niets gedaan voor de armen van Tammenga. Deze president heeft veel huizen gebouwd, maar niets gedaan voor de mensen van Tammenga. Er was beloofd dat de sporthal gemaakt zou worden. Er is niets van terechtgekomen’, meent Sanches.
De 7 partijen gebundeld in de G7 zijn ook een probleem voor Sanches. Hij beweert dat de strijd van 25 mei tussen Abop en NDP zal gaan. ‘Er is een leider in G7, a tja gift. Wiens meneer Jhauw tron president, a man (Santokhi, red.) no musu tron president. Hij moet nooit meer aan de macht komen. Als mens kan je een probleem hebben met de president, maar de beschuldigingen richting de president zijn niet terecht. Want hij zelf gaat naar het buitenland en verraadt het land. Heel wat mensen zeggen dat Abop samen zal werken met VHP. De voorzitter van Abop zei tegen mij dat VHP de laatste keus is. Op 25 mei zal het gaan om de 2 B’s, Brunswijk en Bouterse’, aldus Sanches.
Falisie Pinas, minister van Telecommunicatie, Transport en Toerisme, gaf een overzicht van de bijdrage van Abop aan de ontwikkeling van Suriname. ‘Abop heeft telecommunicatie gebracht in Suriname, digitale tv, vliegen naar Amerika is straks mogelijk. Dit zijn allemaal producten van de Abop’, vertelde Pinas. Edward Belfort van Justitie en Politie attendeerde het volk erop dat er minder dan 150 dagen te gaan zijn. ‘Als u uw stem verkeerd uitbrengt, zal het verkeerd aflopen. Zet uw stem niet verkeerd, anders kan ik u niet meer helpen. Deze verkiezing zal een verkiezing zijn, waarbij de arme Surinamers zullen winnen’, meent Belfort.

‘Ik wil mensen overtuigen dat Brunswijk verschil uitmaakt’

‘Unu no pot bus tide en mi tevreden nanga a opkomst. Ik ben gekomen om de mensen van Tammenga te zien’, zei de tevreden Abop-leider Ronnie Brunswijk. ‘Bouterse heeft de sporthal beloofd. De ministerraad heeft het voorstel goedgekeurd. Ik heb het zelf gezien. Dus de president heeft geen schuld. Het ligt bij de uitvoering. Als de sporthal komt, is het niet alleen Bouterse, maar ook Brunswijk die eraan gewerkt heeft’, gaf Brunswijk als reactie op de ontevredenheid van Sanches. ‘Na 4 maanden gaan we naar de stembus. Ik keur het af dat sprekers op podia andere partijen uitschelden. Dat is niet mijn systeem. Ik wil mensen overtuigen dat Brunswijk een verschil uitmaakt. Ik ben een nationalist. Ik ben een sociaal bewogen mens. Mi na Bravo en laten we samen gaan kijken naar de problemen van Tammenga en ze op het bord van de Abop plaatsen.’
Geen verschil tussen stads- en boslandcreool
Brunswijk riep de Afro-Surinamers op om een eenheid te vormen. ‘We hebben een speciale plek in dit land, maar momenteel zijn we in de war.’ Volgens Brunswijk is dit nog te linken met de geschiedenis. Brunswijk benadrukte keer op keer dat de Afro-Surinamer een speciale plaats heeft in deze samenleving en zich daarom moet bundelen. De Abop-leider gaf aan dat er vandaag de dag geen verschil meer bestaat tussen een stads- en boslandcreool. ‘Unu na wan famiri. Ik roep u daarom op om de Abop te joinen. En als u een Javaanse of gemengde broeder bent, bent u ook welkom bij de Abop’, aldus Brunswijk.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!