Verlenging schooltijden in vooruitzicht

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling werkt ernaar toe in de toekomst langere schooltijden te introduceren op lagere, mulo- en middelbare scholen in Suriname. Dit liet onderwijsminister Ashwin Adhin zich ontvallen tijdens een persconferentie gisteren. De tijden die bekeken worden, zijn van 07:00 -15:00 uur of van 08:00- 16:00 uur. De naschoolse opvang en begeleiding is een goede aanzet tot een systeem van langere schooltijden, zegt de minister. Het zal maken dat de overgang gemakkelijker verloopt. De schoolvoeding zal daarbij gehandhaafd blijven. De keukens zullen onderdeel van het schoolgebouw zijn en het eten zal ter plekke bereid worden. Hiervoor zullen gediplomeerde koks ingezet worden, die ook ervoor zullen zorg dragen dat aan alle voedselstandaarden voldaan wordt.
Adhin geeft aan dat het hebben van langere schooltijden vele voordelen voor de leerlingen zelf en voor het onderwijsniveau in Suriname met zich mee kan brengen. Er zijn voordelen die de naschoolse opvang heeft voor werkende ouders. De minister geeft aan dat hij zich bewust is van de kinderziektes, maar zegt daarbij gelijk dat de problemen nu op de juiste manier zullen worden aangepakt. De naschoolse opvang gaat op 12 januari van start.

error: Kopiëren mag niet!