Milde straf voor bedreiging met de dood

Joel ‘Bordeaux’ Martinus van Notch voor het tuchtcollege van de SVB. Deze recidivist komt er steeds goed van af (foto: Regillio Derby)
Joel ‘Bordeaux’ Martinus van Notch voor het tuchtcollege van de SVB. Deze recidivist komt er steeds goed van af (foto: Regillio Derby)
‘Arbiter sa na a m.p.p. sanie die je bro. Mo soet ie kierie’, zei de 32-jarige Joel ‘Bordeaux’ Martinus van Notch tegen de scheidsrechter O. Adang tijdens de wedstrijd WBC – SV Notch, gespeeld op 13 december 2014 in het Andre Kamperveenstadion. De scheidsrechter zette Martinus voor deze levensbedreiging uit het stadion met behulp van de politie. Op woensdag 7 januari 2015 kwam deze zaak op de rol bij het tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), onder leiding van Keshopersad Gangaram Panday. Het resultaat was dat Martinus voor deze doodsbedreiging slechts 1 wedstrijd onvoorwaardelijke schorsing krijgt. Wel heeft hij een wedstrijd voorwaardelijk erbij. Hij krijgt ook een boete van SRD 200 en een proeftijd van 3 maanden. Binnen 3 dagen kan Martinus in beroep gaan bij het bestuur van de SVB.
In de 82ste minuut van de wedstrijd zette arbiter Adang de recidivist Martinus uit het stadion, omdat die naar de mening van de referee onwelvoeglijke taal gebruikte. Op de zitting werd door het tuchtcollege uitgelegd dat in een telefonisch gesprek voor de zitting, Adang had aangegeven zich niet bedreigd te voelen. Martinus zelf bekende dat hij uitgescholden had. Terwijl Adang in zijn rapport Martinus als assistent-coach had opgebracht, verklaarde Martinus op de zitting dat hij niet als assistent-coach, maar als reservespeler op de bank zat. Gezien deze overweging en de houding van hem op de zitting, kreeg hij een straf van 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk. De boete van SRD 200 binnen 14 dagen betaald worden, anders wordt hij nog 2 wedstrijden geschorst. Verder mag hij bij de komende wedstrijd van Notch, in geen enkele hoedanigheid deelnemen.
Op deze zitting werd ook Ricardo Loswijk van SNL gedaagd. Hij trapte zijn tegenstander in de wedstrijd tegen Takdier Boys, gespeeld op 13 december in het Eddy Blackmanstadion, op een moment dat de bal niet in de direkte speelruimte was. Loswijk bekende de overtreding gepleegd te hebben, doch dat zulks niet opzettelijk is gebeurd. Hij kreeg 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk, een proeftijd van 2 maanden en een boete van SRD 100.

error: Kopiëren mag niet!