Bekercompetitie geschrapt als oplossing basketbalimpasse

2 SBADe impasse waarin onze basketballerij was geraakt lijkt tot het verleden te behoren. Doordat de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) de inschrijfgelden drastisch had verhoogd, kwamen de clubs in beroering. Na ampel beraad met het bestuur van de SBA lijkt er een oplossing te zijn gekomen. Volgens SBA-ondervoorzitter Conrad Issa kwam het totale kostenplaatje voor het geheel seizoen, inclusief de reguliere-, beker- en scholencompetitie op een bedrag van SRD 480.000. Vorig jaar had de hoofdsponsor het gehele bedrag gedekt. Dit seizoen komt de sponsor in met SRD 250.000, waardoor er een begrotingstekort ontstaat van SRD 230.000. De SBA stelde voor dat de clubs dit deel moesten dekken. Zo moest elk Hoofdklasse team inkomen met SRD 17.000, een dames- en een tweedeklasseteam met elk SRD 5.000 en elke eersteklasse ploeg met SRD 3.000. En juist hier kwamen ze in conflict, omdat ze het bedrag te hoog vonden. ‘Na beraad met de clubs is overeengekomen dat de bekercompetitie, die voorafgaand aan de competitie werd gehouden, dit jaar niet meer gespeeld wordt. Zo wordt er een bedrag rond de SRD 116.000 bespaard op de begroting. De verhogingen gelden nu alleen voor de seniorenklassen’, geeft Issa aan.
Issa legt uit dat zijn bestuur, onder leiding van Dilip Sardjoe, pas twee jaren aanzit en in deze periode is er alles aan gedaan om de basketbalsport en de organisatie daarvan, op allerlei manieren een andere dimensie te geven. ‘We hadden ook te kampen met een heleboel achterstallige verplichtingen waaraan voldaan moesten worden’, geeft de ondervoorzitter aan. Nu de bekercompetitie niet meer wordt gespeeld, is de start van de nieuwe competitie gepland voor zondag 15 februari 2015.

error: Kopiëren mag niet!