Geen boycot lokale spelers bij ABCS-toernooi

De nationale voetbalselectie van Suriname start vandaag met de trainingen in verband met de voorbereidingen voor het ABCS-toernooi die op 30 januari en 1 februari in ons land wordt gehouden. De vermoedelijke ontevredenheid, die er een paar weken geleden onder de Surinaamse spelers heerste door het besluit van SVB om voor buitenlanders te kiezen in plaats van de eigen Surinaamse jongens voor het officieus interland tegen W Connection, blijkt niet van invloed te zijn. De jongens die voor dinsdagavond waren opgeroepen voor een gesprek met de technische staf van Natio waren grotensdeel aanwezig in het Emile de la Fuente Sportcomplex.
De nationale selectie zal op de dinsdag en de donderdag trainen naar het toernooi toe. Het is eigenlijk de bedoeling om op de maandag, woensdag en vrijdag te trainen, aangezien de trainingsuren kort zijn. In aanloop naar het toernooi, wordt de mogelijkheid bekeken om een oefenwedstrijd af te werken tegen een van de Hoofdklasseploegen. Er zal gekeken worden naar welke ploeg over een gunstig wedstrijdprogramma beschikt.
De vorige editie van het ABCS-toernooi werd door ons land gewonnen. Suriname was toen in de finale met 3-1 te sterk voor Curacao.

error: Kopiëren mag niet!