Surinaams Kampioenschap Dammen op komst

De Surinaamse Dambond (SDB), onder leiding van Frank Lo Kim Lin, treft voorbereidingen voor het Surinaams Kampioenschap Dammen 2015 (SKD 2015). Het SDK 2015 is een andere benaming van het Persoonlijk Landskampioenschap Dammen (PL), Voor het eerste kwartaal in 2015 zullen er veel damactiviteiten zijn in Suriname. Direct na SKD 2015 zal het Roethof Opentoernooi gehouden worden. Op donderdag 8 januari 2015 zal het betstuur met de leden over SKD 2015 vergaderen in het SOC-gebouw. Officiele data worden dan na deze dag bekend gemaakt. Gepland is wel dat net als vorig jaar de SKD 2015 drie speelrondes zal kennen, te weten de voorronde, halve finale en finale. Als alles goed zit, zal in de week van 12 januari 2015 dit toernooi beginnen met de voorronde.
MF Gerson Bendt is de titelverdediger van dit toernooi. Bendt is onlangs ook uitgeroepen tot Dammer van het Jaar 2014 door de Vereniging van Sportjournalisten (VSJS). 11-voudig landskampioen John Sadiek was vorig jaar semikampioen en Guno Burleson demikampioen.

error: Kopiëren mag niet!