Veelzijdige artiest Remon Bhagwandin brengt solo-cd uit

Artiest Remon Bhagwandin brengt solo cd uitGitarist, zanger, componist en tekstschrijver Remon Bhagwandin heeft recentelijk zijn solo cd getiteld “Sun Mere Dil” uitgebracht. De schijf telt 9 nummers waarvan hij 8 zelf heeft geschreven, gecomponeerd en gezongen. Het nummer “Tum ko dekh kar” is geschreven door zijn goede vriend Radjesh Gupta. De cd is in 3 talen te weten Engels, Spaans en Hindostaans gezongen. De overige nummers zijn Sun mere dil, Cara a cara, Tum mere saath rahoge, Door na raho, Party all night, Oh my love, Ankhon me ankhen en Zindagi se pyar karo. De prachtige muziek op deze cd welke zeer gevarieerd is van ballads tot Bollywood, is een creatie van Remon Bhagwandin en Hashim Ketwaru. De zoon van Remon, Sawan, heeft de basgitaar gespeeld op deze cd en de chorus is gedaan door Remon’s nichtje Jennifer Bhagwandin. In deze cd zijn er vier belangrijke elementen te vinden, vertelt Remon. De cd gaat over verlangen, verliefdheid, bitterheid en als laatste heeft het een boodschap. Het nummer Zindagi se pyar karo leert ons dat wij van ons leven moeten houden. De twee nummers op de cd Door na raho en Zindagi se pyar karo hebben een Bollywood muziekstijl. ‘Door na raho is een inspiratie van mijn idool Mohammed Rafi. En het nummer Zindagi se pyar karo is een inspiratie van Jagjit Singh.’ Remon is ook een grote liefhebber van Ghazals. ‘Ik werk langer dan 30 jaar met Raj Mohan. Hij heeft ook meegeholpen bij het schrijven van Zindagi se pyar karo. Tijdens Geet & Ghazals van Raj Mohan ben ik zijn gitarist. Op de cd zijn ook reggae, latin rock, zouk, salsa en soca te horen. Voor Remon is deze cd een voldoening. ‘Je moet je eigen creativiteit gebruiken’, zegt hij. ‘Ik heb tot nu toe mooie reacties gehad en hoop dat mensen het ook gaan waarderen.’
Remon was ongeveer 25 jaren geleden verbonden aan de band Shakti. Samen met mijn 5 broers speelden we toen muziek. In de jaren ‘80 waren wij heel bekend. ‘Shakti was een muziekgroep die naast Hindostaanse muziek ook Merengue, Soca en Salsa speelde. Je zou het nu kunnen vergelijken met de muziekgroep Sabroso uit Nederland’, aldus Remon.
De komende periode is Remon Bhagewandin ook te horen op verschillende plaatsen in Suriname. Op 08 januari is hij in Don Julio en op 16 januari in Het Park. Op 17 januari in Connect Cafe. Hij speelt de gitaar en zingt live met background muziek. Dan kun je van alles van hem verwachten zoals blues, ballads en rock.

error: Kopiëren mag niet!