Schade Penitentiaire Inrichting Duisburg wordt hersteld

De directeur van de Penitentiaire Inrichting Duisburg (PID), Aniel Ramadhin, vertelt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat penitentiaire ambtenaren momenteel druk bezig zijn de schade, die ontstaan is vanwege brandstichting op 29 december 2014, te herstellen. Op die dag brak er een opstand uit in de PID, waarbij gedetineerden schade aanrichtten aan het gebouw. Volgens Ramadhin worden twee ruimtes die schade hadden opgelopen op dit moment hersteld. De gedetineerden hadden op die bewuste morgen twee matrassen op verschillende plaatsen in brand gestoken. Zij wilden op deze wijze de toegang van de ambtenaren tot de betreffende afdeling belemmeren.
‘Er worden in ieder geval maatregelen getroffen tegen degenen die zich schuldig hebben gemaakt aan de verschillende strafbare feiten door het creëren van deze opkomende opstand.’ Ten aanzien van de aangerichte vernielingen, de verwonding van een politieman en bedreigingen in de richting van de ambtenaren toe, worden de schuldige gedetineerden strafrechtelijk vervolgd. De leiding heeft reeds als voorzorgsmaatregel een van de groepsleiders van de gedetineerden, een zekere W., overgeplaatst naar de Penitentiaire Inrichting Hazard in het district Nickerie. ‘Dit is gedaan om de groepsconcentratie te verbreken’, vertelt Ramadhin. Een van de gedetineerden, B., was tijdens de actie beschoten aan zijn bovenbeen. Hij is momenteel onder bewaking opgenomen in het ziekenhuis.
De directeur van PID vertelt ook dat deze maand nog een begin wordt gemaakt met de alfabetiseringscursus voor gedetineerden. Dit zal plaatsvinden aan de Duisburglaan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!