Simons: ‘NDP-leiding zal zich beraden over mogelijke maatregelen tegen Pahlad’

aSimons.1Parlementsvoorzitter en hoofdbestuurslid van de Nationale Democratische Partij (NDP), Jennifer Geerlings-Simons, zegt aan Dagblad Suriname dat de top van de partij op dit moment nagaat wat de volgende stap zal zijn tegen het inmiddels overgestapte partijlid Charles Pahlad. ‘Het is een realiteit waar wij naar moeten kijken. Feit is dat het al is gebeurd en nu nagegaan moet worden wat de volgende stap is’, stelt de voorzitter. Simons zegt dat in dit stadium zij weinig kan zeggen, omdat het desbetreffende lid alles wat in zijn hart was, al gezegd heeft. De NDP kan alleen kijken hoe zij hiermee zal omgaan. Formeel maakt Pahlad als parlementariër nog deel uit van de coalitie en verwacht hij niet dat hij zal worden geroyeerd. Pahlad zegt dat hij quorum zal blijven verlenen, maar hij zal zich constructief opstellen. Met 26 zetels zal de coalitie nu bij het nemen van bepaalde beslissingen slechts kunnen rekenen op 25 stemmen. Simons kijkt uit naar hoe dit systeem zal werken. Ook coalitielid Andre Misiekaba heeft zich in de afgelopen dagen geuit over de handelingen van Pahlad. Hij vindt dat Pahlad vaak geen inbreng had binnen coalitie en hierdoor slechts aanwezig was om quorum te verlenen. Hij zag deze stap van Pahlad al aankomen, omdat hij zich steeds anti-NDP opstelde.
Dagblad Suriname verneemt uit welingelichte bronnen dat de leiding van de paarse partij nog niet is bijeengekomen om te praten over de overstap van het assembleelid Charles Pahlad naar de VHP. Voorzitter Desi Bouterse is de afgelopen dagen in het binnenland geweest en zou volgens planning gisteren terug moeten zijn. Zodra Bouterse zover is, zal deze kwestie door de leiding van de partij worden besproken. Hierna zal er mogelijk een officiële verklaring worden gegeven. Vooralsnog is de fractievoorzitter van de Megacombinatie, Ricardo Panka, al enkele dagen niet bereikbaar voor een reactie. De verschillende leden van de partij wensen echter niet in te gaan op deze kwestie. De krant wordt doorverwezen naar de partijleiding. Assembleelid Rashied Doekhie heeft eerder al aangegeven dat hij niet gaat wachten op een officiële reactie van de partij, terwijl Pahlad de NDP de verdoemenis in helpt. ‘Ik kan niet blijven wachten, terwijl de ballen worden gescoord’, stelde de parlementariër. Hij heeft zijn misnoegen geuit over de manier waarop Pahlad de partij heeft betichtigd als te zijn corrupt.
Vooralsnog blijken zaken nog erger te worden met de geruchten over een mogelijke overstap van NDP- parlementariër Noreen Cheung. Zij voert op dit moment oriënterende gesprekken met verschillende politieke partijen. Gesuggereerd wordt dat de gesprekken gevoerd worden, omdat zij mogelijk niet terugkomt op de DNA-kandidatenlijst van de NDP. Cheung had bij de verkiezingen van 2010 slechts 195 stemmen in Paramaribo kunnen bemachtigen.
FR

error: Kopiëren mag niet!