Leerkrachten zonder reden naar huis gestuurd

Tien parttime leerkrachten op de avondschool voor mulo te Latour zijn voor aanvang van het tweede schoolkwartaal bedankt voor hun diensten. Een vertegenwoordiger van het Minov deelde hen telefonisch mede dat zij vanaf januari 2015 niet meer naar de school hoefden om lessen te verzorgen. Eerder had een leidinggevende van de school tijdens een vergadering al aangekondigd dat de parttime leerkrachten van de school weggehaald zouden worden door het Minov. De reden is de verbijsterde leerkrachten niet bekend.
Enkele van deze leerkrachten zijn ook niet uitbetaald over de maanden waarop ze wel werk hebben verricht. Een leerkracht zegt aan Dagblad Suriname dat zij niet snapt wat het Minov bewogen heeft tot deze stap. Ook begrijpt zij niet waarom slechts een deel van de parttimers bedankt is. Op andere mulo- en technische scholen zijn helemaal geen parttimers bedankt. Het is niet bekend hoe de leerlingen op de school, nu er onvoldoende leerkrachten zijn, verder begeleid zullen worden. Het lukte de krant niet om een reactie van het Minov te krijgen.

error: Kopiëren mag niet!