Abop niet geïnteresseerd in ‘kleine’ Seeka

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) van Ronnie Brunswijk is niet meer geïnteresseerd in wederom een samenwerking met de politieke partij Seeka bij de komende verkiezingen. Volgens de Abop-leiding is Seeka een te ‘kleine’ partij om mee samen te werken. Abop ziet in de partij van ex-minister Paul Abena geen toegevoegde waarde. Seeka daarentegen vindt wel dat ze iets kan toevoegen aan een eventuele samenwerking met de Abop.
Seeka maakte bij de vorige verkiezingen deel uit van de A Combinatie, waarin ook zaten Abop en BEP. Deze combinatie haalde toen 7 zetels, waarvan 4 naar de BEP gingen en 3 naar Abop. Seeka won geen zetels. Toch werd ze bij de regeringsformatie beloond met een ministerspost. Seeka-voorzitter Paul Abena werd toen minister van Sport- en Jeugdzaken. Deze post is bij de reshuffling van de ministers door president Desi Bouterse ook afgepakt.
Later stapte de BEP uit de A Combinatie en voegde zich bij de oppositie. De Abop is nu de leider binnen de combinatie en bepaalt de koers. Begin dit jaar had Seeka ook te kampen met interne bestuursstrubbelingen. Er waren twee kampen en de zaak belandde bij de rechter. Uiteindelijk besliste de rechter dat Abena de rechtmatige voorzitter is.

error: Kopiëren mag niet!