Rijbewijs van twee dronken bestuurders ingevorderd

De politie van De Nieuwe Grond heeft het rijbewijs van twee dronken autobestuurders ingevorderd. Het eerste geval was op 31 december 2014. Een zekere B. werd door de surveillance staande gehouden, omdat hij reed over het rijwielpad. Deze bestuurder had haast, daarom had hij de drukke rijbaan verlaten en reed hij over het rijwielpad. Dit gebeurde aan de Indira Gandhiweg ter hoogte van de Rahemalweg. Toen deze bestuurder werd staande gehouden, merkte de wetsdienaar dat hij verschijnselen vertoonde van dronkenschap. Hij had een belemmerde spraak en kon niet goed uit zijn woorden komen. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau alwaar hij onderworpen werd aan een blaastest. De bestuurder blies 1.250 microgram. Zijn voertuig werd in opdracht van de politie weggesleept ter herkeuring. Hangende het verdere onderzoek is het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.
Het tweede geval deed zich voor aan de Hanna‘s Lustweg. Rond 20.30 uur had een autobestuurder een aanrijding veroorzaakt. De politie werd erbij gehaald. Terwijl de sterke arm bezig was met het verhoor van beide partijen, rook één van de bestuurders sterk naar alcohol. De 23-jarige A. werd onderworpen aan een blaastest en het resultaat wees uit 940 microgram. De bestuurder werd toen bij proces-verbaal gehoord. Hangende het verdere onderzoek is ook zijn rijbewijs door de politie ingevorderd.
Deze twee dronken autobestuurders zullen elk bij de rechter moeten verschijnen om zich te verantwoorden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!