Vuistvuurwapen douanier uit auto gestolen

Het dienstwapen van de 26-jarige douanier R.R. is op Nieuwjaarsavond uit zijn wagen ontvreemd. Het voertuig stond voor het Essedstadion aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat geparkeerd. Volgens de benadeelde ambtenaar had hij een show bezocht en daarbij had hij zijn dienstwapen in de auto achtergelaten. Toen hij rond 21.30 uur terugkwam, ontdekte de douanier dat in zijn voertuig was ingebroken. De driehoekige ruit van een achterportier was ingeslagen. De inbrekers hebben via die ontstane opening de autodeur kunnen openen en vervolgens hebben zij het voertuig doorzocht. De politie van Flora heeft de aangifte opgenomen. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Het is gebleken dat wapendragers hun dienstwapens vaak onbeheerd achterlaten, terwijl er strikte afspraken hierover zijn gemaakt. Iedere ambtenaar dient te allen tijde zijn dienstwapen bij zich te houden. De wapens mogen niet onbeheerd achtergelaten worden. Indien een wapendrager met vakantie naar het buitenland vertrekt, dient hij/zij buitenlandsverlof aan te vragen en daarbij het wapen in te leveren, zodat het veilig wordt bewaard. Alle wapens die gestolen worden of zoek raken, komen ten laste van de ambtenaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!