Op 25 mei 2015 is NDP in oppositiebanken

Surinamers zijn over het algemeen slimme mensen en laten zich niet gemakkelijk belazeren. Zij kunnen goede analyses en voorspellingen doen. In de statistiek heb ik geleerd dat je altijd een basisjaar moet nemen en vanuit dat basisjaar moet je verder jouw analyses maken. Als basisjaar heb ik de uitslag van de verkiezingen van 2010 genomen. In 2010 had de Megacombinatie (NDP, KTPI, NS, Palu) landelijk 95.482 van de 237.499 stemmen behaald. In procenten uitgedrukt komt dit neer op (95.482/237.499) X 100%= 40.20%. Met andere woorden had de rest (NF, PL, AC, DOE, BVD etc) dus 59.80% van de stemmen behaald. Als ik alleen het NF (75.118 stemmen) en de PL (30.943 stemmen) bij elkaar neem in 2010 (rekenkundig ), dan kom ik op een totaal van 106.061 stemmen (44.66% % van het totaal). Met het vertrek van Nieuw Suriname (±3000 stemmen), de KTPI (± 6000 stemmen) en de Marronstemmen in Paramaribo en Wanica (± 13.000 stemmen) is de NDP nu al landelijk gereduceerd met ongeveer 22.000 stemmen. Met de komst van de nationale leider Chandrikapersad Santokhi (de schrik van meneer Limbopersad) als nieuwe VHP-voorzitter, gaat zeker de helft van 25.000 mensen die op Parmessar, Doekhie en Abdoel lijken en op 25 mei 2010 op de NDP gestemd hadden, terugkeren van de NDP naar de Nieuwe Combinatie. Jij hoeft geen geweldige wetenschapper te zijn om deze rekenkundige analyses te maken. De sterkte van de NDP bij ongewijzigd kiezersdag zal dan terugvallen van 95.482- 22.000- 12500 (de helft van 25.000 stemmen) naar 60.982 stemmen. In procenten wordt dat dus (60.982/ 237.499) X100%= 25.68%. Met deze eenvoudige rekenkundige analyse kan ik maar een conclusie trekken namelijk: “De NDP komt op 25 mei 2015 regelrecht in de oppositiebanken”. Met de ondersteuning van ABOP en PDO komt de NDP niet verder dan 30% van de landelijke stemmen.
Limbopersad wordt zenuwachtig
Elke middag gaat meneer Limbopersad op de staatsradio (SRS) tekeer tegen politieke opponenten. Vooral de VHP en de PL worden dagelijks negatief besproken. Allerlei leugens en verzinsels worden naar voren gebracht. Ook de NDP heeft deze eenvoudige rekenkundige analyse al gemaakt. De opdracht die meneer Limbopersad van de Koenderschool (LBGO) gehad heeft van zijn directe politieke baas is om alle “wapens” in te zetten om vooral de VHP en de PL te verdelen, negatief te bespreken, oude bandjes af te draaien om het kiezersvolk een ‘brainwash’ te geven opdat zij op 25 mei 2015 alsnog op de gereduceerde/gehavende NDP te stemmen. Gelukkig hebben de Surinamers anno 2015 in het algemeen geen modder (meneer Limbopersad gebruikt de term cahañtá om de VHP’ers belachelijk te maken) in hun hersenen. Een vogeltje heeft mij in mijn oren gefloten dat deze Limbopersad (leerling van de Koenderschool, LBGO)) een salaris toucheert van SRD 16.000,00 per maand: vier maal het salaris van een volledig bevoegd docent op een middelbare school. Als dit verhaal niet waar is meneer Limbopersad, dan neem ik deze enkele woorden uit dit artikel onmiddellijk terug als een fatsoenlijke, beschaafde burger/historicus/geograaf. Na 25 mei zal ook deze “hardwerkende Surinamer” die elke dag de VHP, de NPS en de PL bekritiseert op een andere locatie ingezet worden om te helpen Suriname tot de tweede Dubai te maken. De parlementariër/predikant krijgt tegenwoordig geen winti (sorry voor dit woord) meer op het podium, maar wordt vaak hysterisch en komt nu met allerlei droomverhalen van Dubai, terwijl de Surinaamse ondernemers/bruggenbouwers (o.a Nameco) al jaren geen geld van de overheid gehad hebben voor verrichte diensten. Eerder heeft deze parlementariër/predikant op Latour het volgende gezegd: “Jullie moeten niet op de NPS en de BEP stemmen. Als U dat gaat doen wordt Chandrikapersad Santokhi president van Suriname”. Wat een verfoeilijke/bekrompen geestelijke leider die anno 2014/2015 met zulke ideeën rondloopt en nog propageert. Op een heel fijne en geslepen manier bespeelt hij de etnische snaren bij zijn achterban en noemt zich nog geestelijke leider. Foei, foei toch drs. Kabamisie.

Ir. S. Algoe, de minister van LVV belooft maar

Deze minister komt zeer sympathiek over, maar heeft binnen enkele maanden de totale politieke cultuur van de NDP goed begrepen en waarschijnlijk ook goed bestudeerd om in de gunst van de voorzitter te staan. Sedert zijn aantreden belooft deze minister gouden en diamanten bergen aan de agrariërs in Suriname. De veeboeren zouden rasstieren krijgen van LVV om hun veestapel te verbeteren. De schapen- en geitenkwekers zouden ook betere rassen krijgen; de pellerij van Wageningen zou hersteld worden uit Petro- Caribedeal; een ananasfabriek voor de ananasplanters; een koelruimte voor de groenteverbouwers, een maïsfabriek en zo kan ik deze rij verder aanvullen. Minister, u moet uw werk doen en niet nodeloos beloften doen en luchtkastelen bouwen die niet realiseerbaar zijn. Uit betrouwbare bron heb ik ook vernomen dat de leider van Coöperatie Kwatta per 2 januari 2015 als beleidsadviseur op het ministerie van LVV wordt aangesteld. Ik ken deze meneer als een heel kundige man. Hij zal zeker de komende vijf á zes maanden een goede job op LVV doen en na die periode zal de nieuwe minister van LVV, hem op basis van zijn prestaties beoordelen of hij langer daar mag zitten.
Hardeo Ramadhin

error: Kopiëren mag niet!