Ticketprijzen aangepast vanwege dalende brandstofprijzen

De prijzen voor brandstof zijn de laatste twee maanden aanhoudend blijven dalen. Dit moest gevolgen hebben voor de vliegmaatschappijen en de vliegtarieven. “De ticketprijzen zijn aangepast”, aldus de voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra), Anoepkoemar Bhaggan. In de afgelopen weken zijn de benzineprijzen redelijk gedaald. Op de vraag waarom vliegmaatschappijen de ticketprijzen niet snel genoeg aanpassen, legt de voorzitter uit dat gekeken moet worden naar de tarievenopbouw en hoeveel de brandstoftoeslag precies is. Bhaggan is wel op de hoogte dat enkele vliegmaatschappijen, zoals Insel Air, Caribbean Air en SLM, het hele jaar door hun prijzen aangepast hebben. Er waren ook diverse acties van bijvoorbeeld SLM waarbij de ticketprijs van Aruba van USD 386 verlaagd werd naar USD 275. “In de vakantieperiode kon men ook met zijn tweeën voor maar USD 600 op reis”, aldus Bhaggan. Albert Alleyne van Consumentenkring Suriname zegt dat het niet moeilijk moet zijn voor vliegmaatschappijen om hun prijs eventueel omlaag te brengen. “De vliegmaatschappijen kunnen gemakkelijk de prijzen controleren en aanpassen”, aldus Alleyne.

error: Kopiëren mag niet!