Hindi Bhasha ka Milan eindigt zondag

Hindi Bhasha ka Milan eindigt zondagDe Hindi Bhasha ka Milan activiteit voor het jaar 2014/2015 eindigt op zondag 4 januari met een laatste stop in het district Wanica. Omdat Wanica een groot aantal Hindi scholen heeft is er besloten om daar een splitsing te doen van Noord en Zuid. De twee locaties zijn dan in de ochtenduren te Anand Sagar Hindi pathshala aan de Tjon A Kietweg en in de middaguren te Nayi Roshni pathshala op de hoek van de Noordpolderdam en Leiding 8.
Hindi Bhasha ka Milan wordt georganiseerd door de Yuva dal (Jongerenvereniging) van Suriname Hindi Parishad in samenwerking met de Indiase Ambassade en het Indiaas Cultureel Centrum (I.C.C.). Het is een competitie voor Hindi leerlingen van de verschillende Hindi scholen in ons land. Deze activiteit hebben de districten Nickerie, Commewijne, Saramacca en Paramaribo al gedaan.
De winaars, die in de onderdelen netjes schrijven, opstel schrijven, ramayan chaupaai zingen, verhaal vertellen, gedicht opzeggen hebben gewonnen, zullen op 17 januari in de Yoga-Hall van ICC hun prijs in ontvangst nemen.
De Yuva dal van Suriname Hindi Parishad was te beluisteren op de laatste aflevering van Rashied Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal van 2014, en deze is te bekijken op de RBN Suriname pagina op Youtube.

error: Kopiëren mag niet!