Stootgroep jongeren Abop achter first voters

Stootgroep ABOP Jongeren achter first. 1First voters, studenten en andere stemgerechtigde vroege schoolverlaters zijn in trek bij de jongerenafdeling van de Abop. Verschillende strategieën zoals sociale media en debatten in alle districten zullen worden gebruikt om de jongeren bewust te maken van het belang van de stembusgang. “We kunnen niet alle strategieën prijs geven. Er resten ons nog maar circa vier maanden voor de verkiezingen van 25 mei. We zijn erg geïnteresseerd in de first voters en de studenten op de middelbare scholen, waarvan zeker 70% stemgerechtigd is. Als vroegere schoolverlaters niet op internet zitten, dan gaan we zeker andere jeugdvriendelijke en aantrekkelijke manieren vinden om hen te bereiken met onze propaganda”, zegt Stefanus Ligorie, ondervoorzitter van de jongerenafdeling in Marowijne. Binnenkort zal het Abop-hoofdbestuur overgaan tot het installeren van een nationale stootgroep van jongeren die erop moet toezien dat de jeugd in alle tien kiesdistricten warm loopt voor 25 mei. In de stootgroep zal elk kiesdistrict worden vertegenwoordigd door twee zeer actieve jongeren, die weer via een actief en efficiënt netwerk in verbinding staan met elkaar. Ligorie, die mogelijk dit nieuwe orgaan zal leiden, heeft hierover op oudejaarsdag gesprekken gevoerd met het Abop-kaderlid minister Alice Amafo. “Wij willen dat alle jongerenafdelingen ongeacht waar zij zich bevinden, één en dezelfde verkiezingstaal spreken, een gezamenlijk doel nastreven en een teamgeest hebben. Niets wordt aan het toeval overgelaten en wij gaan alles op alles zetten om het beste resultaat te halen uit de verkiezingen”, zegt Ligorie. Op 7 januari volgt de eerste meeting met een opoyari-maaltijd voor de leden van de stootgroep samen met onder meer regeringsfunctionarissen uit de Abop.

error: Kopiëren mag niet!