Corruptievrij 2015

Dat lijkt me een grote uitdaging. Niet meer praten over corruptiebestrijding, maar gewoon doen. De vraag is alleen Hoe? Wel, heel eenvoudig. Gewoon de zweeftekie mentaliteit achterwege laten en je verantwoordelijkheid nemen. Dit geldt voor een ieder maar vooral voor velen in bepaalde beroepen die zich schuldig maken aan het misbruiken van de “bevoegdheden”. Respect moet je afdwingen en niet eisen. Door een ieder te behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden is al het begin van bestrijding. Voor de overheid geldt dat ze met de meeste spoed controlemechanismen in stelling brengen om corrupte figuren aan te pakken maar ook te sanctioneren.
Zeer ernstige problemen als corruptie, mensenrechtenschending, criminaliteit enz. worden regelmatig aangehaald doch velen die denken dat zij er niets mee moeten doen terwijl dat juist het probleem is. Elke Surinamer is verantwoordelijk als het gaat om welke ontwikkeling dan ook. Doe vooral je mond open en slik niet alles onder de valse angst van rancune. De passieve houding van velen in het land is werkelijk de oorzaak van alle ellende. Door het bundelen kunnen we vele corrupte personen zichtbaar maken.
Als het gaat om mensenrechtenschendingen dan moet ik de advocaten, rechters, politiefunctionarissen oproepen om respect af te dwingen door eenvoudig uw verantwoordelijkheid te nemen. Geld mag niet boven uw verantwoordelijkheid gaan. Als u geld ontvangt van een klant moet u weten dat daartegenover staat dat u uw verantwoordelijkheid neemt. Bedenk ten allen tijde hoe het zou zijn als u een advocaat in de arm zou nemen die u wel betaalt maar niets voor u doet. Wat zou u dan doen?
Politici in het land horen het goede voorbeeld te geven. Verschillende malen kunnen we van politici horen dat we een eenheid moeten vormen en dat we elkaar met respect moeten behandelen. Dat horen we op Divalidag , met Kerst en ga zo maar door. Toch zien we reeds een dag na deze uitspraken dat zelfs deze mensen zich niet houden aan hun eigen uitlatingen en dat is het ergste wat we kunnen hebben. Politici die willens en wetens mensen voor de gek houden omwille van hun eigen drang naar macht, vind ik minachtend en kan er zeker geen respect voor deze mensen opbrengen. Ik heb persoonlijk een gruwelijke hekel aan onrechtvaardig gedrag. Er is zoveel onrecht dat de mensen hier wordt aangedaan omwille van zakkenvullerij en eigen belang dat je er kotsmisselijk van wordt.
Het nieuwe jaar is weer aangebroken en hopelijk ook het moment voor een ieder om op te staan en te gaan voor uw rechten. Dat de overheid zijn verantwoordelijkheid daarin neemt om de mensen met raad en daad bij te staan. Dat is het systeem om werkelijk het land naar grotere hoogte te brengen.
Een ieder die zich heeft voorgenomen om zijn verantwoordelijkheid te nemen in het nieuwe jaar, wens ik een Top Nieuwjaar.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!