John Krishnadath: ‘Surinaams publiek verleend qourum voor dubbele nationaliteit’

Het Surinaams publiek heeft vrijdagmiddag al qourum verleend om de wet op dubbele nationaliteit aan te nemen. Zo typeert de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath, de massale opkomst van het Surinaams volk bij het officieus interland tussen Natio en W Connection. Ruim 5000 man togen naar het Andre Kamperveenstadion om deze wedstrijd mee te maken. ‘Het publiek heeft al positief gereageerd, nu het parlement nog’, zegt de SVB-topman, die denkt dat het wetsvoorstel tot het komen van de dubbele nationaliteit kamerbreed aangenomen zal worden door de DNA. Krishnadath vindt het jammer dat enkele journalisten/redacteurs het wetsvoorstel niet goed lezen of niet eens gelezen hebben, maar daarop commentaar willen geven. Door Krishnadath is steeds aangehaald dat de resultaat van deze wedstrijd niet belangrijk was, maar dat er een duidelijke signaal gegeven moest worden aan het Surinaams volk, althans de politici, dat de Surinaamse Nederlanders bereid zijn om voor Suriname uit te komen. ‘Wat we hier hebben gezien, zijn slechts 14 van de meer dan honderd voetballers die bereid zijn voor ons nationaal elftal uit te komen. Een deel van de toppers kregen vanwege clubverplichtingen geen toestemming om naar Suriname af te reizen of de wedstrijd te spelen.’ De SVB heeft er baat bij dat de wet reeds in januari wordt aangenomen, zodat de technische staf reeds in voorbereiding kan gaan voor de WK 2018-kwalificatiewedstrijden, welke medio 2015 zullen aanvangen. Halen van het WK 2018 in Rusland geniet prioriteit van de SVB.

error: Kopiëren mag niet!