Nieuwe lichting Fifa-arbiters krijgen badges

1 FifaAfgelopen weekend hebben de nieuwe lichting scheidsrechters van de Wereldvoetbalbond (Fifa) uit Suriname hun badges ontvangen. Elke jaar verschaft de Fifa, na toetsing van een aantal criteria’s, badges aan scheidsrechters om internationaal te mogen optreden. De referee’s die komend seizoen internationaal zullen gaan, zijn vrijwel allemaal jongelingen. Johannes Dolaini is de enige uit de 5 mannelijke scheidsrechters die internationaal mag ‘fluiten’. De anderen, te weten Ramon Louisville, Amalensi, O’Brien en Zeegelaar mogen allen ‘vlaggen’. Louisville is een oud bekende op dit vlak. Hij is jarenlang de vaste partner geweest van ex-Fifa-arbiter Enrico Wijngaarde. Deze Wijngaarde heeft eerder dit jaar bedankt als scheidsrechter. Er zijn ook 2 dames in het Fifa-korps. Als scheidsrechter mag voor het 6de jaar achter elkaar optreden Deborah Zebeda en als assistent-scheidsrechter mag Suelle Shepperd debuteren.

error: Kopiëren mag niet!