Hooghart roept op tot verbetering in benadering van de mens

“We zijn geen slavenmeesters meer”, dit zei Ronald Hooghart van de CLO en tevens voorzitter van de Bond van de LVV bij de jaarafsluiting van dit ministerie. Werkgevers zouden volgens hem de nieuwe kijk op zaken moeten hanteren waarbij werknemers niet met de ‘onzichtbare zweep’ gestraft moeten worden. Hij benadrukte dat we in Suriname af moeten van het discrimineren van lagere beroepsgroepen. “ Zonder een werknemer is er geen werkgever’, zei de vakbondsman, “zonder de lagere beroepsgroepen eten de hogere niet”. Hij constateerde dat de houding uit de slaventijd er nog steeds is en dat de bevordering van de kleine man uitblijft. Mensen zouden ook niet zomaar ontslagen moeten worden maar hun omstandigheden zouden eerst bekeken moeten worden. Hooghart is van mening dat het humanresourcesmanagement zijn werk niet doet. “Men moet naar de mensen toegaan, thuis gaan, praten met ze en kijken wat er aan de hand is en geen’ basja’ spelen.” Hooghart zei te begrijpen dat 500 jaar slavernijbeïnvloeding nietge makkelijk weggaat maar ‘dat de wereld rond is’ en dat mensen daarom geen kwaad moeten doen. “Want met dezelfde zweep waarmee je nu iemand slaat, zal je geslagen worden.” Hij verzoekt daarom directieleden om naar hun mensen om te kijken. “Politici gaan naar de verkiezingen toe elkaar met bot en bijl te lijf, maar na de verkiezingen omhelzen ze elkaar. We moeten als Surinamers samen door het leven gaan”, aldus Hooghart.

error: Kopiëren mag niet!