Douanehoofd Van Hamme neemt afscheid

MendozaAugust van Hamme heeft gisteren officieel het roer van de afdeling Inspectie Invoerrechten en Accijnzen overgedragen aan Ruben Mendonca. August van Hamme gaat in 2015 met pensioen. Hij zal per 2 januari 2015 met verlof gaan tot zijn pensionering. De overdracht werd officieel bekrachtigd door directeur Cornelis van Dijk van de Dienst der Directe Belastingen. Van Hamme heeft negen jaar leiding gegeven aan deze organisatie. Hij begon zijn carrière in 1976 bij de Dienst der Directe Belastingen. Na verschillende functies te hebben doorlopen werd hij op 1 april 2005 officieel benoemd tot hoofd van de dienst. Hij kijkt tevreden terug naar zijn tijd als hoofd van de afdeling. De ervaring met de personeelsleden heeft hij als prettig ervaren. Vooralsnog zal hij formeel tot augustus nog als inspecteur fungeren. Volgens Van Dijk is de keus op Mendonca een verstandige, omdat de douane een heel belangrijke rol speelt bij het genereren van staatsinkomsten, maar tegelijkertijd ook zorgt voor de veiligheid. Mendonca heeft de laatste jaren een wezenlijke bijdrage geleverd aan de voorbereiding van Asycuda World. Daarnaast is één van zijn belangrijkste taken dat hij samen met de belastingdirecteur moet gaan zorgen dat het eigen huis voor de douane eindelijk wordt gerealiseerd. “Het is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de douane.” Volgens Van Dijk lijkt het nu wel erop dat het gaat lukken.
Imagoverbetering
Een ander belangrijk punt is de invoering van de code of conduct voor de totale belastingorganisatie. Hij gaf het nieuwe hoofd mee dat hij moet proberen om het imago van de dienst verder te verbeteren. Zo zal de dienstverlening met de gemeenschap verbeterd kunnen worden. De positie van plaatsvervangend hoofd zal ingenomen worden door Imro Tjon. Hij kreeg deze officieel overgedragen van Mendonca.
FR

error: Kopiëren mag niet!