Rashied Doekhie: “Niemand jaagt Jairam weg van het ADRON”

Soedeschand Jairam is bezig het volk onwaarheden te vertellen en te misleiden via een televisieprogramma in Nickerie. Volgens Rashied Doekhie is het bestuur van het SNRI al een maand bezig om orde op zaken te stellen op het ADRON. De parlementariër zegt dat niemand Jairam wil weghalen vanwege politieke redenen.
Hij zegt dat er zaken plaatsvinden op het instituut, waarvoor men geen verklaring heeft. Zo kan er niet worden aangetoond hoeveel zaaizaad er was verkocht en tegen welke prijs het verkocht zou zijn. Ook is het volgens Doekhie niet bekend waar de opbrengsten naar toe zijn. De politicus zegt verder dat er ook niet kan worden verklaard hoe het afgelopen seizoen rode rijst is opgekocht in plaats van zaaizaad, waardoor de hele partij verloren is gegaan. Deze zaken spelen volgens Doekhie op dit moment.
Hij zegt dat sinds het bestuur van SNRI onder leiding van Mahespalsingh aanzit, Jairam steeds om duidelijkheid over deze zaken is gevraagd. Echter kan Jairam geen duidelijkheid geven. “Jairam moet aantonen hoe hij 1700 liter aan benzine verbruikt voor zijn auto. Niemand jaagt hem weg van het ADRON. Laat hij duidelijkheid geven over al deze zaken. Hij moet niet de indruk wekken dat vanwege de samenwerking met de NPS, het bestuur van het SNRI hem vraagt af te treden. Hij mag naar elke politieke partij gaan, maar hij moet zijn werk op het ADRON correct doen”, zegt Doekhie.
Volgens hem is Jairam altijd PVF’er geweest en hij is nooit officieel toegetreden tot de NDP. Desondanks heeft de NDP hem aangetrokken als waarnemend directeur van het ADRON. Maar nu doet Jairam volgens hem voorkomen alsof de NDP hem wil verdrijven vanwege de samenwerking die hij aangaat met de oppositie. “Ik hoop alleen maar dat hij zijn zaken in orde maakt, anders mag hij het veld ruimen”, aldus Doekhie.

error: Kopiëren mag niet!