KBS sluit jaar af met bevordering 153 ambtenaren

frontHet Korps Brandweer Suriname (KBS) organiseerde op zaterdag 27 december haar jaarafsluiting. Tegelijkertijd werden jubilarissen en gepensioneerden gehuldigd en werden 153 ambtenaren bevorderd in een naast hogere rang. “Het is niet zomaar, het is iets dat je krijgt omdat je daarvoor gewerkt hebt”, zei brandweercommandant Ceciel Waal.
Bij de huldigingen ging het om ambtenaren die 25, 35 of 40 trouwe dienstjaren achter de rug hadden. Volgens Waal is de huldiging van de gepensioneerden een blijk van waardering voor hetgeen zij al de jaren hebben gepresteerd. “Jubilarissen, deel uw kennis en de ervaringen die u hebt opgedaan met uw medewerkers, zodat wanneer over een aantal jaren ongetwijfeld het moment komt de dienst te verlaten, u medewerkers achterlaat die het werk op een eerlijke en waardige wijze kunnen verrichten”, zegt Waal. Hij gaf ook aan dat de ambtenaren die nu bevorderd zijn geworden heel wat werk te wachten staat. “Heb plezier in uw werk en vertouwen in uw eigen kunnen. Vertrouw ook op zaken die we samen moeten doen”, zei Waal als aanmoediging.
Belfort: “Vuurwerk is onnuttig gebruik van geld”
De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, was ook aanwezig tijdens de jaarafsluiting van het KBS. Belfort gaf aan dat er in het jaar 2014 een aantal mijlpalen is bereikt en dat er naar toe wordt gewerkt om meer en betere prestaties te bereiken. Belfort bevestigde dat er nog districten zijn die niet over een eigen brandweerkazerne beschikken, zoals Brokopondo, maar dat er gewerkt zal worden aan deze voorziening.
Vanaf 27 december wordt er landelijk vuurwerk verkocht. Belfort verzocht de Surinamers om voorzichtig te zijn met vuurwerk. Het aantal meldingen van ongevallen voor het jaar 2013 was 25. Hij hoopt dat het dit jaar op 0 zal blijven. Belfort raadt mensen af om vuurwerk af te schieten, omdat hij het ‘onnuttig gebruik van hard verdiend geld’ vindt, maar hij houdt er toch rekening mee dat er nog veel liefhebbers zijn.

error: Kopiëren mag niet!