Eerste drie vuurwerkslachtoffers genoteerd

VuurwerkBrandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan Dagblad Suriname dat het eerste geregistreerde vuurwerkslachtoffer van dit jaar een zesjarige jongen betreft. Hij werd op 27 december, de eerste verkoopdag, voor behandeling gebracht naar de Spoed Eisende Hulp (SEH). Bij dit geval was het toepassen van plastische chirurgie noodzakelijk. In de vooravond van zondag 28 december hebben twee minderjarigen zich eveneens aangemeld bij de SEH met letsels door vuurwerk. Het eerste betrof een 8-jarige en het tweede slachtoffer was een 13-jarige.
De brandweer heeft een onderzoek ingesteld naar alle verkooppunten van vuurwerk. Zij gaan na of de verkopers voldoen aan de vergunningsvoorwaarden. Pinas geeft aan dat er geen vuurwerk mag worden verkocht aan kinderen beneden 16 jaar. Indien men zich niet houdt aan de gestelde regels wordt hun vergunningen ingetrokken. Eind 2013 waren 25 personen behandeld op de afdeling Spoed Eisende Hulp. In 2012 was dat 32.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!