Vermiste tiener met buurjongen naar Guyana gevlucht

De vermiste Sandjana Jagdew, leerling van een muloschool te Meerzorg, is vandaag, zaterdag 20 december, precies 15 jaar oud geworden. Op 3 december vertrok zij van huis om naar school te gaan. Maar getuigen zagen haar in een ‘backtrack taxi’, een taxi die de route vanuit Paramaribo naar South Drain Nickerie onderhoudt. Het betreft een witte Spacio, waarin ook de buurjongen van Sandjana zat. Ook hebben omstanders die twee via de backtrack route zien oversteken naar Guyana. De 22-jarige buurjongen, met wie zij naar Guyana is gevlucht, is bekend bij de pleegmoeder van Sandjana Jagdew. De familie van de jongen weet dat hij met de minderjarige naar Guyana is gevlucht, maar zij weigeren om het telefoonnummer van de jongen door te geven aan de pleegmoeder. De pleegmoeder heeft deze informatie doorgespeeld aan de jeugdpolitie. Er schijnt maar geen schot te komen in deze zaak.
‘Wanneer de moeder van de jongen niet wil meewerken aan het onderzoek, kunnen wij haar ook niet dwingen’, kreeg pleegmoeder Sharda Harpal te horen van een politiefunctionaris van de jeugdpolitie. Tegenover Dagblad Suriname deed ze haar relaas. De ouders van de 15-jarige tiener zijn gescheiden toen zij een 6 maanden oude baby was. Na de scheiding had zij geen vaste verblijfplaats en werd zij bij verschillende families achtergelaten. Totdat Harpal besloot om zich over het kind te ontfermen. Toen was dat kind anderhalf jaar oud. Zij is toeziend voogd, terwijl haar man het voogdijschap op zich heeft genomen.
Harpal maakt zich ernstige zorgen om de tiener. Ze had wel een goede verstandhouding met haar, maar onderkent dat de tiener midden in haar puberperiode zat. De 22-jarige jongen met wie zij naar Guyana is gevlucht, is aan de overzijde van hen woonachtig te Meerzorg. Vanwege deze gebeurtenis is er spanning ontstaan tussen de twee families. De dame en de heer hadden pas een maand contact met elkaar, beweert de pleegmoeder. ‘De moeder van de jongen weet alles, maar wil niet vertellen waar ze in Guyana wonen. Ze wil me het nummer van de jongen ook niet geven.’ De stiefvader van deze jongen is van Guyanese afkomst.
De pleegmoeder hoopt dat deze kwestie niet escaleert. De 22-jarige is namelijk eerder veroordeeld door de justitie. Hij behoorde tot een van de personen die de Hindoe-beelden te Meerzorg nabij de Wijdenbosch brug had kapotgeslagen. Hiervoor heeft hij een gevangenisstraf uitgezeten. Hierna is hij ook in aanraking gekomen met de politie vanwege beschuldigingen dat hij een 12-jarige zou hebben verkracht. ‘Hij was pas 3 maanden uit de gevangenis. Hij heeft het meisje leren kennen en ze zijn gevlucht naar Guyana.’ De pleegmoeder hoopt dat er klaarheid wordt gebracht in deze zaak.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!