Minister Adhin gaat voor beleidsoverleg naar Nederland

Minister Ashwin Adhin van het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling brengt hoogstwaarschijnlijk in januari een bezoek aan de Surinaamse studenten in Nederland. Surinaamse studenten in Nederland ervaren veel problemen met betrekking tot de huisvesting, hoge kosten voor openbaar vervoer en beperkte toegestane werkuren. Arnold Dwarka, voorzitter van de Surinaamse studenten te Delft, legt uit dat studeren in Nederland enorm veel geld kost. “Een student is maandelijks ongeveer duizend Euro kwijt. Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor levensonderhoud en verzekeringen.” Minister Adhin ontmoet in Den Haag zijn Nederlandse collega- minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker. Adhin denkt ondermeer met een financiële vergoeding onder strenge voorwaarden de Nederlandse studenten tegemoet te komen. Wie in aanmerking komt, zal een aantal jaren in Suriname moeten werken.

error: Kopiëren mag niet!