Rampedarath: ‘SPBA-voorman vertelt slechts leugens aan de padieboeren’

De voorzitter van de Vereniging van Padieproducenten in Nickerie, Bramhdew Rampedarath, is na zijn oriëntatie aan het pompgemaal in Wageningen niet te spreken over uitlatingen die de SPBA-voorman, Harinanan Oemraw, de afgelopen periode heeft gedaan over het pompgemaal. Bij zijn oriëntatie heeft hij geconstateerd dat de pompen in werking zijn. ‘De SPBA-voorman verstrekt steeds weer onjuiste informatie over zaken met betrekking tot de rijstsector aan de padieboeren. Want Oemraw heeft een rijstareaal te Middenstandspolder en als hij problemen krijgt ten aanzien van de wateraanvoer naar zijn areaal, dan speelt hij heel wat onjuiste en negatieve zaken door aan de padieboeren.’
Volgens Rampedarath functioneren beide pompen zelfs bij laag water. Hij geeft aan dat de pompcapaciteit van het water dan niet groot is. Bij hoog water wordt er wel volledig water gepompt voor alle rijstarealen in Wageningen. ‘Dit moet Oemraw aan de padieboeren vertellen’, zegt Rampedarath. Het is volgens hem droge tijd, waardoor er onvoldoende water aanwezig is in de Nickerierivier. Hierdoor kan er dus onvoldoende water gepompt worden. ‘Laat Oemraw de eer aan zichzelf houden.’ Oemraw probeert ook het wiel opnieuw uit te vinden door aan te geven dat de houten lagers, die aan de sluis zijn geplaatst, verkeerd zijn. Volgens Rampedarath gaat het echter niet om houten lagers. De lagers zijn uit een speciaal materiaal vervaardigd. ‘Hoe kan men houten lagers plaatsen aan een ijzeren pomp? Deze man is echt wel gestoord’, zei Rampedarath. Volgens hem moeten de boeren zelf de mogelijkheden creëren om hun arealen te bevloeien, want men kan niets doen aan de grote droge tijd.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: