Militairen krijgen medaille uitgereikt voor trouwe dienst

militairenAan 344 militaire functionarissen die onafgebroken en langdurig hun diensten hebben bewezen aan het ministerie van Defensie, zijn er medailles uitgereikt. Het geheel heeft zich voltrokken in de Memre Boekoe Kazerne. Van de 344 militairen zijn gisteren 161 gedecoreerd met de gouden medaille voor 25, 30 en 35 jaar trouwe dienst. De 183 overige militairen met 10, 15 en 20 jaar trouwe dienst, werden de dag ervoor gedecoreerd met de zilveren en bronzen medaille.
Bevelhebber brigadegeneraal Ronny Benschop sprak de gedecoreerden toe en wenste hen veel succes in hun verdere loopbaan. Volgens Benschop is de decoratie voor trouwe dienst een eer die de militair toekomt voor zijn inzet.
De minister van Defensie, Lamure Latour, was ook aanwezig en typeerde het geheel als een heel belangrijk moment voor de defensieorganisatie. ‘De uitreiking van een medaille voor trouwe dienst is een zichtbare waardering, een onderscheiding die een ereteken geeft dat u van zekere waarde bent geweest en u moet het dragen met waardigheid. Het ministerie is tevreden over u dat u op een bijzondere wijze bereid bent geweest om land en volk te dienen en de missie van het Nationaal Leger te volbrengen’, zei de minister.

error: Kopiëren mag niet!