Santokhi: ‘Officiële naam mammoetblok wordt tijdig bekendgemaakt’

De gemeenschap kijkt benieuwd naar de nieuwe naam van de combinatie van de zeven samenwerkende partijen (VHP, NPS, PL, BEP, KTPI, SPA en DA’91). Vooralsnog houden de verschillende voorzitters de lippen stijf over wat de nieuwe naam zal zijn. ‘Er is nog geen definitieve naam. Indien het zover is, wordt de officiële naam van het mammoetblok tijdig bekendgemaakt.’ Dit zegt de voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) in gesprek met Dagblad Suriname. Vernomen wordt dat uit de tientallen voorstellen van namen voor de combinatie er nog drie zijn overgebleven. De namen D7 (Democraten 7), SP 2015 (Samenwerkende Partijen 2015) of de naam die erbij is gekomen, V7, zouden de mogelijke namen kunnen zijn. Echter zijn deze slechts geruchten die geen van de partners wenst te bevestigen. Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, (PL) heeft de combinatie ook meerdere malen aangeduid als G7. Voorzitter Santhoki heeft wel eerder aangegeven dat het een naam zal zijn die goed in het gehoor zal klinken en dat de naam ‘een goede naam zal zijn, die gedragen zal worden door alle partijen in de combinatie.’
Dagblad Suriname verneemt dat de samenwerkende partijen VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI en BEP, kunstenaars hebben ingezet om een gepast logo te ontwerpen. De voorkeur gaat uit naar de zeven hoofdkleuren van het licht, die ook voorkomen in de regenboog. Het V-teken staat voor de overwinning die de partijen willen behalen op 25 mei. Vernomen wordt dat binnen korte tijd een besluit genomen zal worden wat de naam en het symbool worden. De partijen komen anders in tijdnood om het propagandamateriaal in orde te maken. Momenteel zijn de gesprekken aangevangen voor de samenwerking op het gebied van De Nationale Assemblee (DNA). Er zal ook gauw een beslissing worden genomen over de naam en het symbool van de combinatie. Eind december moeten alle belangrijke besluiten worden genomen. Op 24 januari wordt op het partijterrein van de VHP de eerste gezamenlijke massameeting gehouden.
FR

error: Kopiëren mag niet!