Nieuwe Carolinabrug wordt zondag geopend

De nieuwe Carolinabrug is af en wordt op zondag 21 december opengesteld voor het verkeer. De opening zal verricht worden door de president van de Republiek Suriname, de minister van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para.
Door deze brug open te stellen, komt er weer wat ontwikkeling op gang in dit deel van Para. De brug en een goede weg behoren tot de noodzakelijke infrastructuur om ontwikkeling in een gebied te brengen. De brug was er in eerder stadium al, maar die werd vernietigd door een aanvaring. Opvallend is dat de Staat Suriname als benadeelde nimmer enige vergoeding heeft ontvangen van welke zijde dan ook om de geleden schade te dekken.
Door het openstellen van de brug zullen de kleine bootjes die dagelijks en vooral op de zaterdag en zondag de oversteek van voertuigen en passagiers regelden, zonder werk komen te zitten. Voor de vele passagiers die voor vertier en recreatie richting Blakawatra gaan, is het openstellen van deze brug een ware opluchting.
De opening zal heel feestelijk geschieden. Er zijn optredens van verschillende muziekformaties, een optreden van een culturele groep en er zal een cook-out gehouden worden waar verschillende Javaanse, Inheemse, Creoolse, Hindoestaanse en Chinese gerechten klaargemaakt zullen worden. De avond wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

error: Kopiëren mag niet!