‘Scholieren seksvideo moeten op juiste spoor gebracht worden’

Abop’er Marlon Rozenblad geeft aan Dagblad Suriname te kennen dat hij diep geschokt is met een Surinaamse seksvideo die hij op zijn FB-page kreeg toegestuurd. Daarin zijn 3 Surinaamse jongeren in muloschooluniform (2 jongens en een meisje) en een jongen in een middelbare schooluniform betrokken bij seksuele handelingen. Het meisje verricht daarbij seksuele handelingen bij één of meerdere jongens, terwijl de anderen lachend en grapjassend toekijken. “Het is verschrikkelijk, barbaars!”, zegt Rozenblad die aangeeft ook ‘opvoeder’ te zijn. “Als dit het volk van morgen is dat zal moeten overnemen, dan voel ik mij geroepen om dit aan de grote klok te hangen. Dit is niet goed. Het kan niet zo doorgaan. Als ze ontspoord zijn, moeten ze weer op spoor gebracht worden. Ze moeten geholpen worden. Wat als dit meisje later carrière moet maken of deze jongens later een hoge functie in het parlement of als minister moeten gaan bekleden?” Rozenblad vindt het erg dat de jongeren niet beseffen dat ‘dit soort taferelen’ hun gedurende hun hele leven kunnen blijven volgen. “We moeten de mensen op andere gedachten gaan helpen brengen, want dit is niet netjes.”
Rozenblad stelt voor dat de politie de jongeren die deelgenomen hebben aan het filmpje, op hun vingers tikt en hen bijbrengt en leert dat dit niet de manier is om zich te profileren in de maatschappij. Hij vindt dat opsluiten niet zal helpen. ‘Want dan moeten ze de school ontberen.’ Dat kan erin resulteren dat de kinderen hierdoor juist verder van huis geraken. ‘Het is al erg genoeg als je dit zou zien gebeuren tussen twee scholieren’, maar het feit dat er ook nog toeschouwers zijn die er bij staan en lachen is voor Rozenblad echt onbegrijpelijk. “Disi no bung”, zegt de Abop’er. “Ik heb mijn kind gelijk van FB weggehaald.” Het bewuste filmpje doet al enige dagen de ronde op Facebook en is al duizenden keren gedeeld. Het verspreiden en vertonen van seksfilmpjes is volgens het Wetboek van Strafrecht strafbaar. De zaak is in onderzoek bij de politie.

error: Kopiëren mag niet!