Manja van 22 cm geplukt

Manja met een lengte van liefs 22 cmDe eigenares van een manjaboom confronteerde de redactie van Dagblad Suriname enkele dagen geleden met een uniek manja-exemplaar. De manja woog maar liefst 2 kilo, het had een lengte van 22 cm en het was behoorlijk bol. Deze manjavrucht is te herleiden naar een Indiase manjaboom die door een Surinaamse pandit die het Aziatische land bezocht, is meegenomen. De pandit doneerde de plant aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) dat deze verder cultiveerde en plantjes doorverkocht aan de burgerij waaronder aan deze mevrouw. De mevrouw beveelt aan dat LVV de Indiase manjabomen verder in Suriname verspreidt voor de burgers. Ze meent dat de boom economische potentie heeft. De eigenares van de boom geeft aan dat deze over het algemeen grote manja’s voortbrengt. Alle manja’s zijn heel groot.(foto: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!