Zevenjarige Richen ging voor zijn zesde zwemdiploma

Maandagmiddag was het voor de ouders en voor de leerlingen een zwarte dag. De zevenjarige Richen D. verdronk onverwachts. Het zwembad ‘De Wereld’ was na de verdrinking in een keer heel stil geworden. Iedereen keek bedrukt en strak voor zich uit. De moeder van Richen die ook ter plaatse aanwezig was, had dit nooit verwacht. Haar zoon was één van de beste zwemleerlingen. Hij was bezig te oefenen voor zijn zesde diploma. Heel droevig voor de familie en zeker ook voor de badmeester. De verdrinking werd ontdekt door een medeleerling. Die zag dat Richen te lang op de bodem lag. De badmeester die in de directe omgeving was, werd hierop geattendeerd. Hij sprong terstond in het water om Richen uit het bad te halen. Enkele aanwezigen hebben gelijk de eerste hulp verleend, maar het mocht niet baten.
De politie werd omstreeks 16.50 uur gealarmeerd. Ter plekke aangekomen trof de sterke arm het ontzielde lichaampje van Richen aan. De moeder was niet aanspreekbaar. Zij had nooit gedacht dat zij die avond zonder haar zoon huiswaarts zou keren. De ingeschakelde arts constateerde dat het kind dood was gegaan door verstikking. Het stoffelijk overschot van Richen werd daarna naar het mortuarium afgevoerd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!