VHP houdt voor het eerst vergadering in Kampong Baru

VHP houdt succesvolle vergadering in Kampong Baru  Saramacca.1De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) onder leiding van Chandrikapersad Santokhi heeft een succesvolle vergadering gehouden in Kampong Baru in het district Saramacca. Dat vertelt VHP-parlementariër Mahinder Jogi in een interview. “Ik kan zeggen dat de VHP historie heeft geschreven in Kampong Baru. Ruim 400 mensen waren aanwezig op deze vergadering”, vertelt Jogi. Het gebied bestaat vooral uit de Javaanse bevolking. Om ook deze groep kiezers binnen te krijgen, heeft de VHP speciaal een kern in het leven geroepen. “Er zijn reeds 100 Javanen aangesloten bij de VHP tijdens deze vergadering. Bij een eerdere vergadering te Katarina Sophia zijn ook 100 Javanen bij de VHP aangesloten”, aldus Jogi.
De VHP-parlementariër vertelt verder dat de afgelopen regeerperiode de regering totaal niets heeft gedaan in Saramacca. “Toen wij aan de macht waren, hebben wij infrastructuur aangelegd, scholen gebouwd en verkavelingen uitgevoerd waar ruim 1000 mensen vandaag wonen. Deze regering heeft niet eens 5 meter weg aangelegd, niet eens gezorgd voor 5 meter waterleidingpijp en geen enkel andere project opgezet waarvan wij kunnen zeggen dat het duurzaam is.”
Jogi zegt dat er helemaal niet is gewerkt aan de basis, terwijl de burgers wel ernaar uitkeken. Wanbestuur, verkwisting van middelen en verkeerde prioriteiten hebben ervoor gezorgd dat de regering letterlijk is gestrand, vindt hij. Vooral investeerders willen volgens hem niet meer investeren in de economie van het land. Ook de corruptiepraktijken van de regering, die nooit zijn opgelost, hebben gemaakt dat de regering in ongenade is gevallen bij de burgerij vindt Jogi. Hij voorspelt dat de economie van Suriname verder zal kelderen door de lage prijzen van olie en goud. De VHP’er verwacht dat er meer mensen zullen aansluiten bij de VHP door het wanbestuur van de regering. Volgens hem heeft de partij meer geloofwaardigheid en daadkracht getoond dan de coalitiepartijen.

error: Kopiëren mag niet!