TMIL viert 3-jarig bestaan

Amar Chote, medewerker van TMIL
Amar Chote, medewerker van TMIL
Telesur Multimedia Innovation Laboratory (TMIL) bestond op 16 december 3 jaar. Het is een initiatief van Telesur en wordt uitgevoerd in samenwerking met de Anton de Kom Universiteit van Suriname. “De eerste reactie van de studenten was dat ze het meteen mooi vonden en dat ze heel verbaasd waren dat er zo iets in Suriname is. We hebben ook bezoek gehad vanuit het buitenland, in het bijzonder mensen vanuit het Caribisch gebied. Wij zijn in het Caribisch gebied tot nu toe de enige en zij vinden het allemaal heel bijzonder dat wij zoiets hebben in Suriname”, zegt Amar Chote, een medewerker van TMIL.
Chote gaf ook aan dat met het driejarig bestaan positief kan worden terug gekeken naar het bestaan van TMIL. “Ik vind het heel goed dat Telesur zo een instantie in het leven heeft geroepen zodat studenten die misschien een idee hebben maar de kennis en de tools nog niet hebben, hier kunnen komen om onder stimulans een eigen product te maken”, zegt een universiteitsstudent.
TMIL moet uitgroeien tot dé plek voor ondernemend en creatief talent in Suriname. Door deze versmelting op het universiteitscomplex, komen in dit nieuwe lab creativiteit, kennis, nieuw ondernemerschap en innovatie op een unieke wijze samen. Het innovatielab moet dienen als een creatieve broedplaats, kenniscentrum en laboratorium. Er zijn denk- en werkruimtes voor onderzoeken en experimenten.

error: Kopiëren mag niet!