Concessiehouders vinden Pollack zwakke burgervader

De zandconcessiehouders, die al maanden wachten op het optreden van het commissariaat van Commewijne bij het dispuut met plantage-eigenaar Raoul ten Bergen, vinden dat Remy Pollack een zwakke burgervader is. ‘De burgervader is niet in staat om iemand die illegaal bezig is aan te spreken’, aldus de concessiehouders. Plantage-eigenaar Ten Bergen houdt de weg, die hij claimt als die van hem, nog steeds gebarricadeerd. Hij kan echter geen documenten overleggen om te bewijzen dat dit stukje terrein, waarvan de ondernemers dagelijks gebruikmaakten, werkelijk van hem is.
Volgens de ondernemers en parlementariër Sheilendra Girjasing moet Ten Bergen naar de rechter stappen om zijn gelijk te bewijzen. Het commissariaat had in eerste instantie Ten Bergen verboden om de weg te barricaderen, echter zonder resultaat. Inmiddels heeft ten Bergen via zijn advocaat een brief geschreven naar de ondernemers, waarin staat dat ze zich niet mogen bewegen in dit gebied. ‘Van waar haalt die advocaat deze brutaliteit vandaan? Hij is toch geen rechter. Deze beslissing mag alleen door een rechter worden genomen en wel na een gedegen onderzoek’, zegt de boze ondernemer Naveen Guptar. Hij vermoedt dat Ten Bergen gebruikmaakt van zijn politiek netwerk en daarom het commissariaat weigert op te treden. Hij wijst er echter op dat Pollack als burgervader niet alleen de belangen van een groep dient te behartigen, maar van een ieder.
‘Eerst hoorden wij dat wij tol moesten betalen en nu krijgen wij allerlei brieven.’ Guptar zegt dat er misbruik wordt gemaakt van macht. Hij vindt dat de plantage-eigenaar met stukken moet kunnen aantonen dat de weg die hij claimt te zijn als van hem, inderdaad van hem is. ‘Maar dat kan hij niet eens doen.’ De situatie te Montaban in de Orleanekreek wordt met de dag grimmiger en dreigt te ontaarden in een heftige ruzie. Vooral de ondernemers zijn het wachten beu en lijden dagelijks verliezen.

error: Kopiëren mag niet!