“U hebt de weg gekozen van de minste weerstand”

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing neemt criminelen kwalijk dat zij ervoor kiezen om hardwerkende mensen de beroven, in plaats van zelf hard voor hun geld te gaan werken. “U hebt de weg gekozen van de minste weerstand”, zei de magistraat gisteren aan de verdachten Ravien Soekhradj en Desmond Ram. Beide verdachten werden veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en zes maanden. De verdachten hebben op 6 juni 2014 een supermarkt aan de Tinaweg beroofd en hebben hierbij geld en belkaarten weggenomen. Volgens de benadeelden hebben de verdachten onder bedreiging van een mes en een jachtgeweer met ingekorte loop deze beroving gepleegd. Na de beroving vluchtten deze criminelen weg op een bromfiets. Een militair die toevallig de winkel binnenkwam sommeerde de verdachten te stoppen. De verdachten negeerden de waarschuwing van de militair, waardoor de ambtenaar genoodzaakt was gericht op de twee vluchtende criminelen te schieten, met als resultaat dat beiden in de rug zijn geraakt. De twee rovers reden toch weg maar werden kort daarna door de politie aangehouden, omdat zij vanwege de opgelopen verwondingen niet verder konden. Beide verdachten zijn recidivisten en hebben toegegeven het strafbaar feit vanwege financiële problemen te hebben gepleegd. Soekhradj had volgens hem geen keus, omdat zijn huis geveild zou worden en Ram kon geen werk vinden, omdat een ieder hem als een crimineel zag.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: