Djamat: “Als crimefighter ga ik elke uitdaging aan”

Djamat“Het is het beleid van de korpsleiding dat ik thans als ressortcommandant van het ressort Nieuwe Haven moet dienen. Ik heb er echt zin in. Het is voor mij een hele uitdaging om samen met mijn medewerkers de criminaliteit (o.a. overvallen en inbraken) tot beheersbare proporties te brengen in Paramaribo”, zijn de enthousiaste woorden van de nieuwe ressortcommandant van Nieuwe Haven, inspecteur Jerry Djamat. De strategie zal zijn dat de politie middels onder andere surveillance, zichtbaarder moet zijn in de risicogebieden. “Als crimefighter ga ik elke uitdaging aan waar ik een bijdrage kan leveren om de criminaliteit te beheersbaar te houden”, benadrukt Djamat
De verkeerscriminaliteit zal ook worden aangepakt. Verkeerscontrole, waaronder de snelheidscontrole, zal worden opgevoerd en in voorkomende gevallen zullen bestuurders van motorrijtuigen worden onderworpen aan een blaastest.
Bij elke aangifte waarvan de daders bekend zijn, zullen zij terstond worden opgespoord ter voorgeleiding. En in gevallen wanneer de dader onbekend zijn, zal er slagvaardig gewerkt worden aan het zichtbaar maken van hen.
“Om te voorkomen dat zaken een eigen weg opgaan, zal mijn strikte opdracht zijn dat bij (dieven-)meldingen de politie zo snel mogelijk naar de plaatsdelict moet rijden. De politie kan niet op elke hoek of straat aanwezig zijn dus is de korte aanrijdtijd belangrijk.”
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!