Reeds tien veroordelingen en toch gaat hij door

De 46-jarige H.P. heeft reeds tien vonnissen op zijn naam en toch gaat hij door met zijn strafbare praktijken. Het blijkt dat de recidivist geen lering heeft getrokken uit de vorige veroordelingen. Deze verdachte heeft in het weekend een zonnepaneel uit een woning langs de weg van Atjoni ontvreemd. Op dat moment was de bewoonster niet thuis. Toen zij thuis arriveerde merkte zij de diefstal op. Samen met een familielid hebben zij een zoekactie op touw gezet. Bijkans 200 meters verwijderd van het pand ontmoette zij de verdachte die de buit nog bij zich had. Hij werd ter stond aangehouden en aan de politie van Brokopondo overgedragen. Tijdens de voorgeleiding kwam de politie er achter dat deze verdachte een oud bekende is van de politie. Uit zijn inlichtingenstaat blijkt dat hij tien keren is veroordeeld voor soortgelijke strafbare feiten. Hangende het verder onderzoek heeft inspecteur Roeknath Kalloe na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie de verdachte H.P. in verzekering gesteld. De buit is intussen teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!