Boeren Wageningen op tijd met inzaai

Padieboeren die gelegen zijn aan de rechteroever van de Nickerierivier hebben een achterstand met de inzaai. Dit is echter niet het geval bij de boeren van de linkeroever van de Nickerierivier. Volgens de coördinator van LVV regio West, Guido Van der Kooye, is er reeds ruim 15.000 hectare ingezaaid. Hij geeft aan dat de boeren aan de rechteroever van de Nickerierivier te kampen hebben met de ‘zouttong’. Hierdoor kunnen de grootlandbouwers vooral niet inzaaien. Volgens hem is er ook onvoldoende regenval en is de inzaai hierdoor niet op schema. Van der Kooye geeft aan dat de zouttong een beetje is teruggedrongen vanwege de regenval van de afgelopen dagen. De boeren van Wageningen en Middenstandspolder konden aan het begin van de inzaai niet werken, doordat er een pomp in Wageningen defect was geraakt. Echter is dit probleem reeds verholpen. “De pompen functioneren nu optimaal”, zegt de LVV-coördinator. Hij geeft aan dat de waterstand in de Nickerierivier niet hoog is, waardoor er niet veel water gepompt kan worden. Er moet toch nog bij een hoog waterstand zoveel als mogelijk water gepompt wordt. Desondanks verzekert Van der Kooye dat de boeren van Wageningen op tijd zullen zijn met de inzaai. Het is gebruikelijk dat de inzaai in dit ressort uitloopt met twee weken, maar dan verbouwen de boeren ‘kortgroeiende’ rijstrassen. Van der Kooye geeft hiermee aan dat men niet hoeft te vrezen voor een late inzaai. De boeren van Wageningen staan gereed om bij hoog water in de irrigatieleiding, te pompen naar hun arealen.

error: Kopiëren mag niet!