Mahinder Jogi: ‘Gedurende 10 jaren zat Panka onder de amandelboom’

‘Gedurende 10 jaren zat Panka samen met zijn oppositie onder de amandelboom. Wij hebben nog nooit onder de boom gezeten. Panka moet blij zijn dat we bereid zijn om quorum te verlenen. Hij moet ons geen verwijten komen maken. Hij moet als fractie-voorzitter de hand in eigen boezem steken en zijn eigen mensen discipline bijbrengen. Het blijkt nu weer eens dat hij geen gezag heeft om zijn eigen mensen in het gareel te houden,’ kaatst het VHP-assembleelid Mahinder Jogi de bal terug naar het adres van zijn collega-assembleelid van de NDP, Ricardo Panka. Gedurende 10 jaren maakte Panka deel uit van de oppositie. De toenmalige oppositie had er een gewoonte van gemaakt om onder de amandelboom op het erf van het parlement te vertoeven terwijl de openbare vergaderingen in de zaal werden gehouden.
Volgens Jogi moet Panka gaan werken aan zijn arrogant gedrag; hij moet niet op deze wijze naar buiten treden. Dit arrogante gedrag van de NDP, de partij waar Panka deel van uitmaakt, heeft ervoor gezorgd dat de paarse partij die in het begin steunde op een meerderheid van 36 zetels is teruggevallen tot minder dan 26 zetels. ‘Ze moeten elkaar niet opeten maar samenwerken. Panka doet alsof wij het ‘niet verlenen van quorum’ hebben uitgevonden. Terwijl vanaf 1948 en ervoor het hebben van quorum steeds een aangelegenheid is geweest van de regeringsfractie. Jogi stelt dat men niet meer over de quorumkwestie hoeft te discussiëren. ‘Kan Panka niet zien dat de coalitie uit elkaar is gevallen, het enige wat hen rest is hun biezen pakken en naar huis gaan.’
Door de krappe meerderheid van de coalitie welke bij elke uitgeschreven vergadering steeds weer uitmondt in een minderheid, gaan deze geplande vergaderingen niet door. Panka schroomt er niet voor om de oppositie steeds te verwijten dat zij geen quorum verlenen maar wel maandelijks hun schadeloosstelling komen ontvangen. Dan nog heeft de oppositie afgelopen donderdag toch quorum verleend. Dankzij de oppositie kon de geplande vergadering voortgang vinden. Onlangs zei hoofdbestuurslid tevens assembleelid van de NDP, Rachied Doekhie dat hij zijn aanwezigheid in het parlement niet belangrijk acht. De verkiezingen staan immers voor de deur. In deze periode hecht hij meer waarde aan partijpolitieke activiteiten in het rijstdistrict.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!