Twee onderofficieren in verzekering gesteld vanwege vlucht arrestanten

Twee onderofficieren van politie zijn vrijdagavond hangende het onderzoek omtrent de ontsnapping van zes arrestanten van politiepost Latour in verzekering gesteld. Dit bevestigt de politie tegenover Dagblad Suriname. Eerder in deze zaak was een onderinspecteur van hetzelfde bureau reeds buiten functie gesteld. Zulks omdat hij op die bewuste nacht van 5 op 6 december de wachtcommandant tevens de hoofdverantwoordelijke persoon op deze politiepost was. Tijdens zijn dienst hebben de zes arrestanten met succes hun vlucht mogelijk gemaakt. Zij zaagden een spijl van de luchtruimte door en forceerden een opening. Intussen heeft een speciale politie-eenheid twee van de ontvluchte daders wederom gearresteerd. Oyadele Jona alias Ootje werd in de nacht van donderdag 11 december aangehouden. Guillermo Blomhof is op 10 december wederom gevangen genomen. De overige vier verdachten zijn vooralsnog voortvluchtig. Vermoed wordt dat de betrokken politiefunctionarissen tegen betaling hebben meegewerkt aan de ontvluchting. Daarom was hun inverzekeringstelling van belang. Hangende het verdere onderzoek blijven de onderofficieren M. en M. in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!