Peno Ramsamoedj: “Jaglal steelt vee van anderen en verkoopt ze”

“De voorzitter van de VVN, dhr, Jaglal steelt vee van anderen en verkoopt ze”, zegt veehouder Peno Ramsamoedj. Hij zegt bij iedere ontdekking er aangifte werd gedaan. Echter komt er geen vervolging. Het probleem is volgens hem steeds aan het verergeren.
Volgens de boer zijn er intussen 36 koeien van hem gestolen uit de Stalweide. Hij geeft aan dat vaak genoeg vee van hem wordt opnieuw gebrandmerkt door het bestuur van de Vereniging van Veehouders in Nickerie (VVN) en verkocht. Er wordt duidelijk aangegeven in het statuut van de vereniging dat er geen brandmerk geplaatst mag worden op een bestaand brandmerk. “Ik heb zelfs een keer gezien hoe zij een koe van mij opnieuw brandmerkten en aan het laden waren voor de verkoop.
Jaglal doet volgens de veehouder niets aan het Stalweide. Hij ontvangt het contributiegeld en weideloon maar laat alle vee uitsterven.
De voorzitter van VVN hiermee geconfronteerd zegt dat de uitspraken van Ramsamoedj naar het rijk der fabelen verwezen kunnen worden. “Als hij weet dat ik zijn vee steel, laat hij dan naar de politie gaan. Deze man is een van de illegalen in de Stalweide. Hij betaalt sinds 2010 geen contributiegeld en weideloon. Aanstaande woensdag zal zijn vee door de deurwaarder ontruimd worden uit de Stalweide”, aldus Jaglal.

error: Kopiëren mag niet!